Festes i celebracions

Reconeixement a la trajectòria d’associacionisme veïnal de Ramona Salla

· 50 Anys treballant pel barri i 28 anys de vicepresidenta d’Orvepard

El Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida, amb el suport de la Vocalia de la Dona d’Orvepard, ha dut a terme el 30 d’octubre de 2018, a través d’un acte senzill i molt emotiu, un reconeixement a la trajectòria de voluntariat de Ramona Salla Sanjuan per la seva dedicació i aportació a l’associacionisme veïnal.

Ramoneta, com se la coneix popularment al barri, porta 50 anys treballant voluntàriament en diferents entitats del barri i 28 anys com a vicepresidenta de la Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard), ha format part de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL); ha estat cofundadora, junt amb Frederic Baena, de la Coral Llum de Veus de Pardinyes, que el proper 11 novembre celebra el 35è aniversari i de la que és l’actual presidenta.

Va començar participant en l’AMPA del col·legi de Pardinyes l’any 1968 i de seguida es va implicar amb la Organització de Veïns, essent una component activa de les Comissions de Cultura, Festes i Urbanisme d’Orvepard. Organitzadora del d’Homenatges a la Vellessa, dels Nous Nats i de les xocolatades pels nens durant les festes del barri.

Coordinadora dels concursos de puntes de coixí (bolillos) de Pardinyes, d’actes d’animació i folklòrics i de l’elecció de les pubilles i hereus per la Festa Major. Supervisora del compliment del planejament municipal pel que fa els trajectes, horaris, aturades i de les línies de l’autobús pel barri.

Ramona Salla, que va començar a treballar d’ajudant d’infermera, durant uan segona etapa ha estat 34 anys com a responsable de la consergeria del Balcó de Lleida, fins la seva jubilació al juny de 2011, on va rebre el reconeixement total a la seva gestió per haver realitzat una tasca activa, efectiva i afectiva, pel seu treball.

És també col·laboradora de les Associacions Espanyola Contra el Càncer (AECC), Diabètics, Alzheimer i de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, entre d’altres.

Sara Mestres, l’ha definit a la Ramoneta com una treballadora que “sense fer soroll ajuda a fer ciutat” i l’alcalde Felix Larrosa l’ha qualificat com una dona compromesa amb la societat i un referent per la societat. La coral Llum de Veus, l’ha dedicat l’himne de Pardinyes; la Ramona del Balcó de Lleida ha recuperat un poema que li van escriure per la seva jubilació; Frederic Baena, ha resumit alguns fets importants d’aquests 50 anys de dedicació al barri i Mary Bometón ha recitat el proverbi dedicat a la Dona Forta.

Aquest acte de reconeixement, celebrat al saló principal d’Orvepard, ha comptat amb l’assistència, d’un centenar de persones, entre elles l’alcalde de Lleida, Felix Larrosa; la tinent d’alcalde Sara Mestres; el regidor del barri, Rafael Peris; l’ex-regidora Dolors Arderiu; Rafa Fernández, president d’Orvepard i membres de Junta i els ex-presidents Jacinto Pernía i Paco Castillo, representants de les Associacions Contra el Càncer, Moros i Cristians, del Balcó de Lleida i d’altres.

Durant l’homenatge a Ramona Salla s’ha projectat un recull d’imatges de la seva trajectòria i el seu compromís, especialment amb Pardinyes i abans d’acomiadar-se ha mostrat el seu orgull per treballar pels demés i ha demanat recuperar i potenciar la humanitat i la participació del jovent en el voluntariat.

Text Paco Castillo

Fotos: A.C. Acosta

Deixa un comentari