Fundació Barri de Pardinyes Residència

Plataforma en defensa de la Residència de Pardinyes

COMUNICAT

Assabentats a través de les xarxes i la premsa de la decisió de la Plataforma per la dignitat de Pardinyes de donar per finalitzades les converses i relacions amb la Plataforma en defensa de la residència de Pardinyes, amb l’associació de veïns de Pardinyes (Orvepard) i amb la Fundació barri de Pardinyes, volem donar la nostra versió dels fets i deixar clars uns quants punts:
• Pardinyes és un barri tan bo com qualsevol altre barri de la ciutat per tenir un alberg i, des del principi –a pesar dels atacs, insults rebuts i la insistència d’algun sector de fer veure el contrari- hem estat en contra de qualsevol discurs racista, xenòfob o classista.
• Pardinyes és un barri d’acollida, integrador i solidari. Poc coneixen els membres de la plataforma per la dignitat a les veïnes i veïns del nostre barri quan ens acusen de racistes.
Evidentment, com a tot arreu, hi ha -i hi ha hagut- discursos racistes, xenòfobs i classistes però, desgraciadament, això no ve d’ara ni és exclusiu del nostre barri, és una lacra que afecta arreu del planeta. El que no entenem com és que aquests membres de la plataforma per la dignitat (dignes per fer-ho més curt) no ho han descobert fins ara o no se n’han preocupat fins ara.
• Respectem la seva decisió de trencar el diàleg amb la Plataforma en defensa de la residència de Pardinyes, amb l’associació de veïns de Pardinyes (Orvepard) i amb la Fundació barri de Pardinyes. Som democràtics i respectuosos i acceptem les opinions dels altres sempre i quan es facin des del respecte (quelcom que els dignes en fan poca gala).
Diuen que volen trencar les relacions amb Orvepard però per altra banda ens demanen utilitzar les nostres xarxes. Molta coherència no demostren.
• No és cert que ens haguem negat a que es construeixi un alberg a Pardinyes. Hem dit que al solar on es vol construir hi ha un compromís de cessió per fer una residència d’avis i volem que es compleixi aquest compromís. Envers a l’alberg, tal com es reflexa a la moció que hem presentat a l’ajuntament, demanem una modificació del model ja que és un model exclusiu, sectari i no recomanat per les entitats i organismes experts en el tema i nosaltres apostem per microalbergs i pisos socials o tutelats que són molt més integradors, dignes, que ajuden a la inclusió social i respectuosos amb les persones que n’han de ser les usuàries. A més, veiem que aquest alberg -que ens volen imposar- no soluciona el problema i que aquestes persones a les que va destinat continuaran dormint i malvivint per diferents indrets de la ciutat.
En canvi, el dignes defensen aferrissadament aquest alberg sense preocupar-se per totes aquestes persones que estan vivim d’una manera totalment indigna pels carrers de Lleida.
A més, el membres de la plataforma per la dignitat potser s’han de replantejar el concepte que tenen de les persones temporeres perquè amb el seu discurs sembla que només ho siguin persones de raça negra quan n’hi ha de totes races i nacionalitats (catalans també) i és molt discriminatori aquest perfil que volen vendre.
• Volem evidenciar la manera de procedir de persones que formen part de la plataforma per la dignitat ja que s’han dedicat a pressionar, amenaçar i coaccionar tant a les ampes i equip educatiu del campus de La Mitjana com a la mateixa plataforma en defensa de la residència i Orvepard volen imposar la seva posició i tractant-nos de racistes, classistes i altres menyspreus.
• I, per acabar aquest comunicat, volem evidenciar la poca credibilidad que té un partit com la CUP que enlloc de donar la cara s’escuden darrera una plataforma (plataforma per la dignitat de Pardinyes). No sabem quin és el motiu o quin rèdit en volen treure però poca confiança pot donar un partit que surt a posar en evidència als veïns i veïnes d’un barri i no són capaços de fer-ho sota les seves sigles sinó que ho fan darrera una plataforma.
 
Plataforma en defensa de la Residència de PardinyesPardinyes
Instagram: @plataforma_residenciapardinyes

Twitter: @pardinyes

Facebook: https://www.facebook.com/Plataforma-en-defensa-de-la-Resid%C3%A8ncia-de-Pardinyes-102282425260539
 
 

Deixa un comentari