Associació Jubilats Festes i celebracions General

1a Neteja col·lectiva en família amb OSMON 🗓 🗺

Scheduled Associació Jubilats Festes i celebracions General
Skatepark, Avda. Pearson 1, Pardinyes. Mapa

Hola famílies!
Amb moltíssima il·lusió us presento l’activitat que estem organitzant amb l’oenagé OSMON i amb la col·laboració amb la fruiteria L’HORT DE CA LA BÀRBARA. Voleu saber en què consisteix?

Heu anat mai al bosc i a la platja i heu trobat llaunes i bosses de plàstic? Què heu fet? Els heu fet prendre consciència de la problemàtica de les deixalles? Els heu fet veure que si tothom fes el mateix estaríem envoltats de porqueria? És a les nostres mans que els nostres fills i filles siguin conscients que cal cuidar el medi ambient.  

Sabeu què fan els i les joves voluntàries d’ OSMON cada dissabte? Recullen brossa en diferents espais de la nostra ciutat i ja en porten 1000kg. Però no només això! també tenen creixent 1000 arbres per a ser plantats la propera tardor. Una activitat a la qual hi podrem assistir i plantar el nostre arbre familiar.    

Però per al proper 30 de març hem preparat una recollida de brossa per a prendre consciència de la necessitat de promoure un canvi en la nostra societat però que comença amb nosaltres mateixos.
QUINS SÓN ELS NOSTRES OBJECTIUS?- Comprendre que la quantitat de residus que generem és una barbaritat i que, per tant, cal que busquem alternatives als materials d’un sol ús. Cal pensar en envasos reutilitzables.- Veure que la fruita és la millor opció i la més saludable per a emportar-se fora de casa i, a més, no li cal envoltoris. – Conéixer el voluntariat, la seva implicació i ensenyar als nostres fills i filles a aportar el seu/nostre granet de sorra en la societat.
– Fomentar les compres sense residus, és a dir, anar a comprar amb bosses de roba per a evitar les bosses de plàstic.  

Comptarem amb la col·laboració de la fruiteria L’HORT DE CA LA BÀRBARA de Baró de Maials que ens regalarà fruita per a les famílies assistents i que hàgin participat en la recollida. En els darrers mesos L’HORT DE CA LA BÀRBARA ha apostat per l’eliminació de les bosses de plàstic i altres envasos d’un sol ús, demostrant així el seu compromís amb la sostenibilitat. I per què? Ells mateixos ens ho expliquen a la seva web.
L’hort de ca la Bàrbara som una empresa familiar ens dediquem des de fa tres generacions a l’agricultura. Ens sentim molt agraïts per lo que la terra ens ha donat i ara volem tornar-li el favor, fem que sigui més sostenible i perduri per a moltes generacions més.
Aquests són els seus propòsits:

Un bon amic sovint repeteix el següent proverbi xinès: FA MÉS SOROLL UN ARBRE QUE CAU QUE CENT QUE CREIXEN. Doncs es dona més importància als comportaments incívics, perquè són els que fan més soroll; en canvi costa conéixer les “bones accions” com la dels voluntaris d’ OSMON i petites botigues com L’HORT DE CA LA BÀRBARA perquè no se n’acostuma a parlar tant. Potser és el moment de fer conéixer la gent compromesa amb la societat i que pensa que un món millor i més net és possible. ROC EN ACCIÓ s’hi suma!   
Cal que sapigueu que els voluntaris d’OSMON han buscat un lloc assequible per a anar-hi amb infants però cal seguir algunes NORMES DE SEGURETAT:1. Cal que tots els assistents portin guants. L’ oenagé OSMON en portarà però si en teniu a casa en podeu portar dels vostres. També podeu fer una petita aportació de 2€ per a col·laborar amb la compra de més guants. Podeu portar bosses, si en teniu a casa, per anar-hi posant la brossa.2. Cada infant serà responsabilitat dels adults que l’acompanyin, ja siguin pares o mares, padrins o padrines…   

I vosaltres? Esteu compromesos i creieu que cal un canvi en el model de societat? Doncs, marqueu la data a la vostra agenda i compartiu un matí amb altres famílies que també hi creiem! Ens veiem el proper 30 de març!


Descobriu-ne més des de Orvepard

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Deixa un comentari