Cultura

Auditori, desembre 20′

Els socis i sòcies d’Orvepard us podeu beneficiar de l’entrada reduïda en els concerts que es detallen a continuació.
Caldrà que us acrediteu a la taquilla de l’Auditori amb una identificació per comprovar que sou membres d’Orvepard.
També es poden comprar les entrades online, aplicant-vos l’opció d’entrada reduïda i abans d’entrar a la sala, acreditar-vos a la taquilla amb un document identificatiu.

MÉS INFORMACIÓ: 649 68 63 99 Anna Solsona.


Diumenge, 20 de desembre de 2020 – 19:00 h
EL VALS
Banda Municipal de Lleida

Maria Cristina Rodríguez Novau, soprano
Amadeu Urrea, director
La moda del vals es desenvolupà sobretot a la Viena del segle XIX, i fou el vals vienès en el gust i la concepció que va triomfar de la mà de la família Strauss.
Dels salons de ball, el vals passà a la música culta a través de les obres dels grans compositors. Avui, malgrat que hagi passat de moda, amb el canvi de costums i gustos, el seu encant ha resistit al temps. A més de ser emprat en òperes, ballets i composicions coreogràfiques, el vals continua sent una noble forma musical, que s’ha cultivat amb molt d’encert.
Gaudirem d’un recorregut per la història del vals des de l’òpera El caçador furtiu de Carl Maria von Weber a la Jazz Suite de Xostakóvich, passant pels ballets de Txaikovski i, aturant-nos en Al bell Danubi blau, que continua sent el més famós dels valsos. Per cloure l’actuació farem un recull de nadales tradicionals i l’himne de la Pau Santa Nit.
Preu: 10 €   REDUÏDA: 6 €
 

Diumenge, 27 de desembre 2020 – 19.00 h – Auditori
Festival de Valsos i Danses
De l’opereta vienesa a la sarsuela catalana
Irene Mas, soprano
Orquestra Simfònica del Vallès
Xavier Puig, director
D’Àustria a Catalunya s’hi arriba traspassant un mirall. Us adonareu quan escolteu l’opereta vienesa reflectida en la sarsuela catalana: els nostrats Amadeu Vives, Nicolau Manent i Felip Caparrós compartiran cartell amb els referents centreeuropeus del gènere més lleuger del teatre musical liderats per l’indiscutible Johann Strauss II. El vals és la dansa més elegant de totes les danses que es fan; Eduard Toldrà, des d’Empúries, ens demostrarà que la més bella de les que a més es desfan és la Sardana. No faltarà un record simpàtic a Beethoven com a cloenda de la celebració del 250è Aniversari del seu naixement. Per a qui creu que la Vida majúscula torna a començar cada primer dia d’un nou any.
Preu: 31 € / REDUÏDA: 26 €


Diumenge, 10  de gener de 2021 – 19.00 h – Auditori
Star Wars i altres BSO de John Williams
Orquestra Simfònica Camera Musicae
John Williams és un dels compositors més reconeguts de Bandes Sonores del panorama actual. Emmarcat dins d’un estil neoromàntic amb influències d’altres autors com Wolfgang Korngold o el compositor Richard Wagner, Williams fa us de manera habitual del leitmotiv, identificant amb motius musicals personatges, objectes o indrets.
Amb una gran trajectòria i èxits com Star Wars, E.T., Harry Potter, Jurassic Park o Schindler’s List, la música d’aquest compositor ens ha acompanyat durant generacions. Guanyador dels premis cinematogràfics més prestigiosos, les seves melodies transcendeixen la pantalla i es gaudeixen per si mateixes.
En aquest especial concert us proposem una selecció de les millors bandes sonores sense cap distracció visual. A més, us recomanem descobrir el John Williams més desconegut i la seva música fora de la gran pantalla.
REPERTORI
  1. Williams: Star Wars, E.T., Harry Potter, Jurassic Park i Schindler’s List
Preu: 30 € / REDUÏDA: 25 €


Com comprar les vostres entrades amb entrada reduïda:

Podeu comprar les vostres entrades mitjançant dos canals:
<Presencialment a la taquilla de l’Auditori.
Matí: dimarts i dijous de 10 h a 12 h.
Tarda: de dimarts a divendres de 17 h a 20 h.

<Podeu comprar les vostres entrades des de casa vostra mitjançant aquest enllaç:
Quan cliqueu la tarifa, escolliu entrada reduïda. El dia del concert haureu de portar algun document que us acrediti com a socis o sòcies d’Orvepard.
https://latemporadalleida.koobin.com/
 
 

Tota la programació de l’Auditori desembre 2020