General

L’AJUNTAMENT DE LLEIDA NO VOL QUE ES FACI LA TRADICIONAL CAVALCADA DE REIS DE PARDINYES?

Amb l’arribada de les festes nadalenques, al barri de Pardinyes, comencen les preparacions de la cavalcada de reis on hi participen els veïns i amics del barri. És una festa molt estimada que les famílies esperen amb molta il·lusió.

L’any passat, la comissió de cultura d’Orvepard la va recuperar després de 5 anys sense fer-la degut, entre d’altres motius, a les través administratives de l’ajuntament. La vam fer sense la cobertura de la Guàrdia Urbana, en el trajecte, perquè tots els dispositius, ens van dir, estaven cobrin la cavalcada de Lleida. Llavors, la seguretat de la rua de la cavalcada va anar a càrrec dels voluntaris de l’organització i d’un cotxe de Protecció Civil..

Aquest any, al mes de novembre, també vam començar amb aquests preparatius. Vam comunicar-ho a l’ajuntament i, amb data de 29 de novembre, vam entrar al registre de l’ajuntament la sol·licitud del permís per la cavalcada d’aquest any. En cap moment, des de l’ajuntament, vam rebre cap negativa per dur a terme els preparatius ni ens van dir que hi hagués algun problema per dur-la a terme.

Però el dia 21 de desembre vam rebre un correu on ens comunicaven que no ens donaven els permisos per fer la cavalcada. El motiu era que donat que l’ajuntament de Lleida, fa uns anys, va allarga el recorregut de la seva cavalcada per facilitar la participació de tots el barris de la ciutat i donat que aquesta ampliació comporta un gran desplegament de mitjans humans i materials no poden garantir la presència d’agents de la Guàrdia Urbana en la data i horari que havíem sol·licitat (5 de gener a les 20:30h). Ens proposaven fer-la el diumenge al matí i davant la nostra negativa, ens van dir que la podíem fer el dissabte 5 de gener a les 20:30h, sota la responsabilitat de l’organització i prenent les mesures de seguretat que, ells, ens indicarien. També, si els hi era possible, ens facilitarien la presència d’un o dos vehicles de Protecció Civil. És a dir, ens proposaven que féssim la nostra cavalcada amb les mateixes condicions que l’any anterior. Evidentment, vam acceptar la proposta i vam continuar amb tots els preparatius.

A data de 2 de gener, a 3 dies de l’arribada dels reis, amb tot i tothom preparat, ens envien un correu on ens comuniquen que anul·len la cavalcada de reis de Pardinyes perquè no poden garantir la seguretat dels participants ja que estem en risc d’atemptat terrorista de 4 sobre 5.

Del 29 de novembre al 2 de gener la seguretat de la ciutat no ha variat. A 29 de novembre no hi havia cap problema i a 2 de gener ens l’anul·len. Hi ha el mateix risc a 5 de gener de 2018 que a 5 de gener de 2019. Al 2018 en deixen fer la nostra cavalcada i al 2019 no. Sabem del poc entusiasme d’algunes persones de l’ajuntament envers la cavalcada de Pardinyes, i això, ens fa dubtar dels motius per l’anul·lació.

Estem indignats i enfadats perquè, a més de la feina, les hores passades en la preparació, les despeses, l’esforç dels voluntaris, … els veïns de Pardinyes no ens mereixem que ens vulguin treure les nostres festes i tradicions.

Aquesta vegada és la cavalcada. Què serà la propera?

Deixa un comentari