General

Els 81 de l’escultor de Pardinyes Miguel Angel González

Complir vuitanta-un anys comporten un cúmul de desigs, vivències i realitzacions. Temps de records, de transit alegre i de moments de tristor. De fer front a fracassos inoblidables, d’instants de felicitat i d’èxits aconseguits. També moments ple de records i algunes que altres escenes de tristor.

El número 81 s’ha emprat per 81 fer cançons com el rap de Tempo “81 trets”; traçats de metro com la línea 81 EMT; llibres com “l’Àrea 81 de Flash relats d’Estephen King” i fins i tot invents com el bufador elèctric 81.

Tot i això, el 81 ha estat pel MAG, escultor de Pardinyes, un exercici de comptar en veu alta des de l’1 al 81. I és que als 81 no arriba tothom i, després d’un any en blanc degut la maleïda pandèmia, Miguel Ángel González (MAG) va celebrar el seu 81unè Aniversari, el 10 de setembre de 2021, al restaurant Centre de Maldà, rodejat d’una vintena d’incondicionals amics, la seva esposa Li i els seus dos fills, Eugènia, amb Miquel Àngel i Fede, amb Belen.

Una vetllada entranyable

Miguel Angel González, durant el sopar de germanor, va relatar algunes de les seves bogeries (com li agrada dir a ell) recordant Sancho i el Quixot afegint que “ser artista és genial” i agraint als presents la seva estima per suportar “els meus somnis, les meves debilitats i les meves neures”.

Va recordar alguns dels pensaments de Pablo Neruda i va citar Sant Agustí: “arribat a l’horitzó, el passo i em sento segur”. Va elogiar la cigonya perquè li reporta pau i bellesa i finalment, va agrair als presents el seu recolzament perquè “ potser no es donen compta que han vingut per amor i això és el que som. Per això, marxo somiant”.

Una vetllada entranyable que va contar amb la presència de Paco Ermengol, Ruben Tolsa, acompanyats de les seves respectives parelles Adriana i Mariela; Silvia Solano i Ignasi Casado; Jordi Bresoli; Paco Castillo, Anna Boria; Alfons Sarabia, Anna i Robert, Jordi Berenguer i la seva parella; Pilar Bosch i el seu acompanyant.

I és què, sembla que per l’escultor de Pardinyes, complir anys no el fa més vell sinó que li renova la joventut de la seva existència.

Artista intrnacional

Miguel Ángel González ha estat guanyador de diversos premis nacionals d’escultura a l’Argentina, realitza diverses exposicions al seu país on destaca per la seva obra monumental, fins l’any 1991 en què es trasllada al barri de Pardinyes, on resideix des d’aleshores. La seva obra es troba disseminada pel món a través de diferents col·leccions privades i en espais públics a Italia, Japón, Estados Unidos, Francia, Andorra, Alemania, Holanda, Catalunya i España.

La seva producció és amplíssima i podem destacar entre elles : “Homenatge a l’espasa” Ferro forjat i ciment, 2,5 m. (Pobla de Cervoles). La figura de el president Lluís Companys, cedida la tardor de l’any 2015 al municipi de Tornabous (Lleida). L’escultura dedicada al recordat Manolo Calpe, president de la Fecoll i impulsor de l’Aplec de l’Cargol i “l’estampida de cavalls”, creada l’any 2014, les dues instal·lades als camps Elisis de Lleida. Els Plots de la Terra, recuperada i recentment instal·lada a Roger de Llúria (Pardinyes). “L’home de la finestra”; els homes que arrosseguen la bola del món; supernova, d’acer i ferro, de 5 metres d’alt, 4 d’ample i 300 quilos de pes i el Gat recentment instal·lada a Almacelles. Una de les seves darreres obres ha estat una escultura d’acer de 3 metres d’alçada i 1.300 quilos de pes, inaugurada el 18 de juliol de 2016, al mirador del Roc de Quer, a 500 metres d’altitud, al Comú de Canillo (Andorra) i considerada per l’artista, junt amb el gat d’Almacelles, com dues de les seves creacions més importants.

Paco Castillo

Deixa un comentari