General

CAMPANYA D’IMPLANTACIÓ DE LA RECOLLIDA PORTA A PORTA DELS RESIDUS

Des de l’Organització de Veïns de Pardinyes (ORVEPARD) hem fet arribat a la regidoria de Medi Ambient, i al seu regidor, una sèrie de punts que creiem que s’han de millorar abans d’implantar la nova recollida d’escombraries al nostre barri (podeu llegir la noticia aquí)
Aquí teniu el text del correu que hem enviat:

“Assabentats de la propera implantació de la recollida de brossa porta a porta a una part del nostre barri, hem valorat la informació rebuda i hi ha punts en desacord.
Vagi per davant que no estem en contra d’aquest sistema de recollida de les escombraries sempre que es faci bé i sigui una millora pels veïns, la ciutat i el medi ambient.
En el projecte plantejat, veiem bé que les restes orgàniques es puguin tirar a qualsevol hora del dia i que sigui un contenidor tancat amb obertura amb targeta. També estem d’acord amb la recollida de la fracció del rebuig un cop per setmana, ja que si el reciclatge es fa bé se’n fa molt poca. També estem satisfets de la millora en les bosses sanitàries que han passat de transparents a opaques. Que el contenidor de vidre quedi al carrer i no se’n faci la recollida domiciliària no entenem el motiu, però no és quelcom que vulguem objectar.
Però hi ha una sèrie de punts els quals hi estem en desacord i que demanem que es modifiquin:

• La recollida del paper demanem que sigui dues vegades a la setmana en lloc d’una com està plantejat.
• La part del plàstic volem que passi de dos a tres dies a la setmana la seva recollida, ja que és una fracció que se’n fa molta i, a més, pot provocar males olors (especialment a l’estiu).
En aquest apartat tampoc estem d’acord que les bosses siguin de 60 litres perquè les veiem massa grans i poden donar problemes a l’hora de baixar-les en algun sector de la població; les bosses que s’utilitzen normalment són 30 litres. Així com tampoc estem d’acord amb el cubell de 60 litres que ha d’acompanyar a les bosses. Aquí hauria d’haver la possibilitat de les dues opcions, segons les necessitats de cada domicili.
• Volem que, com ens van informar, les bosses que s’han d’utilitzar les subministri gratuïtament l’ajuntament i se’ns asseguri que sempre serà així. En cas que els usuaris hàgim de comprar-les demanem que no se’ns exigeixi un tipus de bossa en concret.
• La reposició de la targeta per obrir el cubell marró, en cas de pèrdua o trencament, ha de ser gratuïta.
• Per altra banda, com l’horari per baixar les deixalles és molt limitat, demanem que es fiquin diversos punts d’emergència perquè els veïns i veïnes als que aquest horari els hi sigui incompatible puguin anar a tirar les escombraries.
• Ja que les bosses portaran codi i el contenidor de la fracció orgànica anirà amb una targeta personal de cada domicili, exigim a l’ajuntament que vetlli per preservar la privacitat de les veïnes i veïns del barri.
• Abans de posar en marxa aquesta prova pilot al nostre barri volem que els veïns i veïnes afectades estiguin ben informats, se’ls hi hagin entregat els kits i hi hagi una majoria que hi estiguin d’acord

Amb tot això, demanem que abans de desplegar el porta a porta al nostre barri s’hagin solucionat tots aquests punts que us fem arribar.”

 

Descobriu-ne més des de Orvepard

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Deixa un comentari