General

Almacelles crea un Parc Escultòric amb 11 obres d’art

Una de les més impactants és “Supernova”, de 5 metres d’alt i 4 d’ample, creada en acer i ferro, per l’artista de Pardinyes, Miguel Àngel González

El parc escultòric “Alma” d’Almacelles, instaurat en el Parc Europa d’aquesta localitat (inaugurat l’any 2013) compta, des del 23 de febrer de 2019, amb una galeria a l’aire lliure d’11 escultures de gran format, una d’elles creada per l’artista lleidatà, Miguel Àngel González.

Les obres estan fetes amb diferents materials: fusta, ferro, coure, alumini, acer corten i inoxidable, bronze i resines i “són una extensa representació de l’art contemporani actual que ofereix la possibilitat d’apropar l’art al públic”, segons Luisa Noriega, comissària de la exposició.

L’alcalde de la localitat, Josep Ibarz, durant l’acte d’inauguració va mostrar la seva il·lusió d’haver pogut convertir aquest espai d’esbarjo en el primer parc escultòric de Catalunya que els ciutadans poden visitar de forma gratuïta, ja què les obres has estat cedides pels autors per l’exposició”.

Ramón Farré, delegat de la Generalitat a Lleida i José Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona, també van elogiar la mostra d’escultures d’autors internacionals perquè significa posar l’art a l’abast de tothom i van expressar igualment el seu desig que la idea s’estengui arreu fins poder arribar a formar una xarxa de parcs escultòrics.

Una de les obres més visitades, durant la inauguració, va ser “Supernova”, l’escultura de 5 metres d’alt, 4 de profunditat i 300 quilos de pes, realitzada durant 4 mesos, a base d’acer corten, acer inoxidable i ferro creada per, Miguel Angel González (MAG).

L’artista de Pardinyes va indicar que amb la seva obra vol representar l’explosió de la grandiositat de l’ésser humà (especialment de la dona), la seva força i la vellesa

Text: Paco Castillo

Fotos: Fede G. i Dani C.