Fundació Barri de Pardinyes Residència

Moció al Ple de l’Ajuntament.

Avui al Ple de l’Ajuntament, la Plataforma per a la Residència al Barri de Pardines hem presentat la nostra moció ciutadana en defensa dels tres punts, la votació dels quals sotmetien al Ple:

  1. El manteniment per part de la Paeria dels compromisos adquirits amb la Fundació Barri de Pardinyes per a la construcció d’una residència d’avis en el solar que va prometre l’ajuntament des de fa 20 anys.
  2. En conseqüència, aturar el projecte de l’alberg i/o edifici comunitari al carrer Josep Pallach.
  3. Creació d’una taula de treball per a sotmetre a discussió les necessitats de la ciutat en matèria d’assistència a les persones sense sostre i temporers, així com els instruments més idonis per a la fer-la efectiva, en la qual haurien d’estar representades les associacions de veïns de la ciutat i les entitats i organitzacions professionals especialitzades en aquesta matèria així com el propi ajuntament i la Generalitat.

La moció ha tingut el suport de tots els regidors de l’oposició, amb el vot favorable de tots ells: PSC, Ciutadans, PP i el regidor no adscrit Sergi González i, com era d’esperar, el vot en contra dels tres partits del govern.
Amb caràcter previ a la presentació de la moció per part de la Plataforma, sense que prèviament, como és habitual, ens indiqués res en aquest sentit, l’alcalde ha anunciat la convocatòria de l’Audiència Pública prevista al Reglament de participació ciutadana. Ho ha fet recordant que ell té el poder per fer-ho i és la seva decisió (una nova mostra d’autoritarisme institucional). Es tracta d’una forma de participació ciutadana amb una regulació molt limitada, sense gaire contingut.
Per la seva part, el Comú ha fet el mateix, desprès de la intervenció de tots els grups parlamentaris, instant-nos a modificar el punt 3 en el sentit que els interessava i que era coincident amb el de l’alcalde. A més, el regidor Sergi Talamonte va estar pressionant, ahir al vespre, perquè la Plataforma modifiqués el punt 3 demanant una audiència pública i el punt 1 perquè diguéssim que volem la residència però ens és indiferent el lloc. Evidentment, ha volgut quedat bé pressionant amb les seves propostes i salvar la cadira però només ha pogut salvar la cadira.
No hem acceptat la transacció per la manca de contingut de la norma reguladora perquè ens produeix una certa inseguretat sobre les intencions reals del govern, indicant, no obstant, que estem oberts a qualsevol forma de participació i negociació que garanteixi una negociació real que, fins aquests moments ens havia estat negada. Per aquest motiu hem mantingut el punt tercer en la seva totalitat, encara que manifestant que estem obert a qualsevol model que proposi l’ajuntament amb garanties de què no es tracta d’un “paripé” per a sortir del pas, como indiquen tots els antecedents d’aquesta història.
Amb la presentació d’aquesta moció ha quedat clar el posicionament de tots els regidors, la manca d’arguments dels tres partits del govern municipal per justificar el model i la ubicació d’aquest alberg i que el Sr. Pueyo, i el seu seguici, continuen amb el seu tarannà impositiu, prepotent i gens dialogant.
Estem en el punt de sortida. Uns veïns disposats a negociar i un equip de govern que promet, però que està per veure la seva sinceritat. Seguirà….

Vídeo del Ple Municipal Ordinari del 28/05/2021 des del punt on comença la moció de la Plataforma.

Deixa un comentari